Ach, co to był za dzień…

Z pewnością słoneczny, pełen pozytywnych wrażeń i  dobrej zabawy. Pierwsze dni polskiej złotej jesieni uczniowie klasy 4A  postanowili przywitać wycieczką do rezerwatu przyrody „Góra Zborów” w Podlesicach. 

Pierwszym punktem wyprawy było zwiedzenie Jaskini Głębokiej. Pomimo niskiej temperatury i bardzo dużej wilgotności w jaskini, młodzi speleolodzy pokonali bez przeszkód trasę 400 m, schodząc w dół na poziom – 22m.W marszu grotołazom  towarzyszyły przepiękne nietoperze – gacki. 

„MasterChef – 4A junior” był kolejnym punktem wycieczki. Młodzi kucharze poznali historię wytwarzania pieczywa, a następnie samodzielnie wyrabiali i wypiekali podpłomyki (płaskie placki chlebowe), które, po posmarowaniu dżemem, okazały się kulinarnym hitem i zasługiwały na gwiazdkę Michelin.

Podsumowaniem wycieczki było wspólne ognisko z kiełbaskami oraz świetną zabawą.

Wszystko zostało uwiecznione na wspólnych zdjęciach.

I kto by powiedział, że to już jesień?

(Paweł Szumiński)